Lekkerste bouwstenen van Rotterdam veroveren de stad

Rotterdam, 26 oktober 2017 – Na de succesvolle lancering van de Rotterdammertjes is er vanaf vandaag ook een speciaal verpakte variant beschikbaar voor de horeca. Het snoepje heeft de vorm van een bouwsteen, vanwege de wederopbouw en kenmerkende architectuur van de stad. Het smaakt naar pittig kaneel en verfrissend mint, wat zorgt voor een frisse adem na de maaltijd. Een snoepje met een stoer uiterlijk, prikkelende smaak en sociaal karakter, net zoals de stad zelf.

De uitbreiding van de Rotterdammertjes familie is ontstaan naar aanleiding van de vraag van een groot aantal Rotterdamse horeca ondernemers. Dit biedt hen de mogelijkheid gasten te verrassen met een lokale attentie, als alternatief voor het gebruikelijke pepermuntje. Eerder deze maand verscheen er ook een miniatuurdoosje, speciaal voor hotels. Inmiddels zijn er bijna 30 Rotterdamse verkooppunten voor de bijzondere snoepjes, waaronder de Euromast, Hotel New York, de Markthal en SS Rotterdam.

Olaf Ouwerkerk, bedenker van de Rotterdammertjes: “In de eerste 10 weken zijn er maar liefst 25.000 doosjes verkocht. Dat smaakt natuurlijk naar meer! Het is mooi om te zien hoe positief er op dit initiatief wordt gereageerd. De horeca is eigenlijk waar het allemaal begon, dus ik ben enorm trots dat we hen nu kunnen bedienen met een passend verpakte variant.

Op de verpakking van deze lokale delicatesse sieren op dit moment drie iconische Rotterdamse gebouwen, de Euromast, Erasmusbrug en Rotterdam Centraal Station. Aan de nieuwe verpakkingen worden nog meer Rotterdamse grootheden toegevoegd, zoals de Hef, het Witte Huis, de Kuip en een aantal havenkranen.

 

De volledige ontwikkeling van dit nieuwe erfgoed is in handen van Rotterdammers, van concept tot sociale werkplaats. Kijk voor meer informatie op www.rotterdammertjes.com.