Het verhaal

Het begon allemaal in juni 2016 toen mijn vriendin en ik de rekening gepresenteerd kregen op een mooi schoteltje, in een leuk, klein restaurantje in Den Haag. Bij de rekening lagen twee Haagsche Hopjes. Het eerste wat ik toen dacht was 'waarom heeft een stad als Den Haag een eigen snoepje en waarom heeft mijn stad geen eigen snoepje?'. Vanaf dat moment kon ik niet meer stoppen met fantaseren hoe dat snoepje er uit zou moeten komen te zien en hoe het snoepje zou moeten smaken. In juli 2017 is het Rotterdammertje - de bouwstenen van Rotterdam een feit. En wat ben ik enorm trots op mijn stad, op onze stad!

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, een rauwe pioniersdrift, trotse inwoners en nooit hetzelfde. Een stad van durf en één waar de architect de vrije hand heeft. Een stad die de afgelopen jaren internationale waardering heeft gekregen van o.a. The Wall Street Journal, New York Times en Lonely Planet en jaarlijks miljoenen toeristen verwelkomt. Een stad van meer dan 170 nationaliteiten die samen – met opgestroopte mouwen – bouwen aan onze stad. Een stad die inmiddels behoort tot ‘Kom je aan Rotterdam, dan kom je aan de Rotterdammer’. Rotterdam maakt ons trots.

Het Rotterdammertje, in de vorm van een bouwsteentje, dat onze wederopbouw en architectuurstad typeert. Een snoepje dat onze inwoners nog trotser maakt, een snoepje dat kenmerkend is voor de smeltkroes van culturen die onze stad rijk is, een snoepje waarmee de horden toeristen ook het thuisfront kunnen laten proeven hoe Rotterdam smaakt. Een snoepje met een sociaal karakter, dat ontwikkeld en geproduceerd wordt binnen onze eigen stadsmuren. Een snoepje dat ook Rotterdammers met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Een snoepje dat prikt op je tong, zoals Rotterdam ons ook dagelijks prikkelt.

Het Rotterdammertje heeft de smaak van kaneel met mint. Kaneel verwijst naar de specerijenhandel in Rotterdam, de scheepvaart en de Maas. Mint is fris, net als onze stad. Het snoepje is Halal, vegetarisch en glutenvrij.