Ons verhaal

Het begon allemaal in juni 2016 toen mijn vriendin en ik de rekening gepresenteerd kregen op een mooi schoteltje, in een leuk, klein restaurantje in Den Haag. Bij de rekening lagen twee Haagsche Hopjes. Het eerste wat ik toen dacht was 'waarom heeft een stad als Den Haag een eigen snoepje en waarom heeft mijn stad geen eigen snoepje?'. Vanaf dat moment kon ik niet meer stoppen met fantaseren hoe dat snoepje er uit zou moeten komen te zien en hoe het snoepje zou moeten smaken. Ik mocht het idee pitchen tijdens een Awesome Foundation avond en won de pitchavond. De feedback en het enthousiasme van een groep Rotterdamse ambassadeurs bevestigde mijn gevoel; ik moet dit snoepje op de markt brengen. 

In juli 2017 was het dan eindelijk zo ver, het snoepje was geboren: Rotterdammertjes - de bouwstenen van Rotterdam. 

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, een rauwe pioniersdrift, trotse inwoners en nooit hetzelfde. Een stad van durf en één waar de architect de vrije hand heeft. Een stad die de afgelopen jaren internationale waardering heeft gekregen van o.a. The Wall Street Journal, New York Times en Lonely Planet en jaarlijks miljoenen toeristen verwelkomt. Een stad van meer dan 170 nationaliteiten die samen – met opgestroopte mouwen – bouwen aan onze stad. Een stad die inmiddels behoort tot ‘Kom je aan Rotterdam, dan kom je aan de Rotterdammer’. Rotterdam maakt ons trots.

Het Rotterdammertje, in de vorm van een bouwsteentje, typeert onze wederopbouw en architectuur. Met het snoepje kunnen we de horden toeristen ook het thuisfront laten proeven hoe Rotterdam smaakt. Het snoepje wordt ontwikkeld en geproduceerd binnen onze eigen stadsmuren en geeft Rotterdammers met een achterstand tot de arbeidsmarkt ook een kans. Het Rotterdammertje prikt op je tong, zoals Rotterdam ons ook dagelijks prikkelt.

Het Rotterdammertje heeft de smaak van kaneel met mint. Kaneel verwijst naar de specerijenhandel in Rotterdam, de scheepvaart en de Maas. Mint is fris, net als onze stad. Het snoepje is Halal, vegetarisch en glutenvrij.