Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis

Er valt deze zomervakantie een nieuwe, bijzondere ijssmaak te proeven bij De IJSmaker op de Witte de Withstraat: Rotterdammertjes-ijs. We hebben de handen ineengeslagen met de ambachtelijke ijsmakers om een mooi doel te steunen. Voor elke bol die verkocht wordt, krijgen kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis een bol cadeau. De gehele opbrengst van de ijsjes wordt daarnaast geschonken aan de Vrienden van Sophia voor de aanschaf van apparatuur voor Sophia TV. 

Adnan Bourich, eigenaar van De IJsmaker, vertelt over de totstandkoming van dit bijzondere, tijdelijk verkrijgbare ijsje. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe ijssmaken en dit jaar ontstond het idee om Rotterdammertjes-ijs te maken en de inkomsten te schenken aan een mooi Rotterdams doel. We willen graag iets terugdoen voor de stad. De lekkere smaak van het Rotterdamse snoepje hebben we ook weten te vangen in ons ambachtelijke schepijs. Hierdoor hebben bezoekers van onze salon niet alleen een heerlijke extra keuze, maar hopen we vooral ook een glimlach te toveren op de gezichten van de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis, de bouwstenen van onze stad.”

Olaf Ouwerkerk, initiatiefnemer van de Rotterdammertjes, voegt hieraan toe: “Ik kom zelf regelmatig bij De IJsmaker om een hoorntje schepijs te scoren, dus ik ben apetrots dat er nu een speciale Rotterdammertjes-smaak tussen de verschillende ijsbakken prijkt. Dat we door deze samenwerking een prachtig doel als Sophia Kinderziekenhuis kunnen helpen, vind ik nog mooier. Ik kan niet wachten om de kindertjes die daar verblijven te verrassen met een écht Rotterdams ijsje.” Voor Rotterdamse ondernemers en horeca die een steentje willen bijdragen aan deze actie, is het Rotterdammertjes-ijs ook in grote bakken verkrijgbaar.

Vanuit de Vrienden van Sophia werd er direct enthousiast gereageerd op het ludieke initiatief. “Er is niets mooiers dan een stralende kinderlach. Veel kinderen in ons ziekenhuis hebben een vervelende tijd achter de rug en kunnen vrolijke afleiding in de vorm van een ijsje goed gebruiken. De totale opbrengst van deze actie draagt bij aan de aanschaf van nieuwe apparatuur voor Sophia TV, het televisiestation voor kinderen in het Erasmus MC-Sophia”, aldus Chrisjes Seijkens, woordvoerder van Vrienden van Sophia. De actie loopt van 13 juli t/m 27 juli 2018.