Rotterdammertjes aanwezig boekpresentatie Jan Boskamp: 'Voetbal stelt niets voor'

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Jan Boskamp schreef sportredacteur Geert Vermeir de prachtige biografie 'Voetbal stelt niets voor' over hem. Het boek toont de man zoals hij is: Rotterdammer in hart en nieren, grootgebracht met de oorlog én met Feyenoord. Altijd bereid voor een goed doel want dankbaar voor wat het leven hem gaf. Zo staat hij zijn deel van de opbrengst van het nieuwe boek af aan Tomorrow 4 Isibani, een organisatie die onder meer zorgt voor sportkampen voor Zuid-Afrikaanse kinderen uit aids-families.

Op de boekpresentatie in Van der Valk Ridderkerk waren vrienden en kennissen uit Nederland en uit Vlaanderen aanwezig. Om er maar een paar te noemen: Wim Jansen en Rinus Steenbergen, René van der Gijp en Wilfred Genee, Gerard Meijer en Dick Advocaat. De gasten kregen een goodiebag met daarin onder meer Rotterdammertjes. Standaard Uitgeverij koos voor de verpakking het Feyenoorddoosje. Jan, een rasechte Rotterdammer, speelde immers tijdens zijn voetbalcarrière meer dan 100 wedstrijden voor Feyenoord en won met de club bovendien als eerste Nederlandse ploeg de Wereldbeker. Het oordeel van de aanwezigen was unaniem: de snoepjes zijn écht lekker en het doosje is superleuk!

Verder droegen de auteur en het hotelpersoneel een shirt met daarop de unieke Rotterdammertjes Skyline. Veel gasten informeerden waar ze de tekening konden krijgen, dus ook deze bleek goed in de smaak te vallen. Gelukkig zijn de prints sinds vorige week ook verkrijgbaar in onze webshop